Theater De Vest

Het ontwerp voor de uitbreiding bestaat uit het vergroten van de zaalcapaciteit tot 930 zitplaatsen d.m.v. een vernieuwd stoelenplan in de zaal en een nieuw toegevoegd balkon, een vergroot toneelhuis met hedendaagse technische voorzieningen en de stapeling van foyers en werkruimtes aan het Canadaplein. Boven de huidige horecagelegenheid worden de conferentieruimten gemoderniseerd en uitgebreid met een vlakke vloerzaal voor 200 stoelen.

 
De halfronde vorm van de zaal refereert aan de huidige zaal, waarin, verwijzend naar Walter Grophius, een pisteopstelling mogelijk is. De foyers bieden ruimte voor 1500 bezoekers. Ze zijn afsluitbaar en geschikt gemaakt voor voorstellingen. De toneel toren is aan de achterzijde voorzien van grote ramen die het toneel van daglicht voorzien, en een relatie van het toneel met de straat mogelijk maken bij bijvoorbeeld manifestaties.