Theater De Vest

Theater De Vest ligt in het centrum van Alkmaar. Het ontwerp behelsde een nieuwe Pleinzaal, nieuwe inrichting van de grote zaal, herindeling en herinrichting foyers, nieuwe conferentieruimten, herindeling en herinrichting kantoren en optimalisatie backstage-voorzieningen. Na de verbouwing beschikt Theater de Vest over drie zalen, diverse foyers, een zalencentrum en Grand café De Studio.

 
De foyer van het theater is getransformeerd tot een ruime ontvangstruimte, met in open verbinding de kleinere foyer boven voor de nieuwe Pleinzaal. De bar staat centraal in de ruimte. Er achter, uit de routing en uit het zicht, is de garderobe. De foyer heeft directe toegangen tot alle drie de zalen. Een nieuwe trap in de foyer brengt bezoekers naar boven. De grote zaal heeft een nieuw stoelenplan, een nieuwe kleurstelling en rechte podiumrand. Wat behouden blijft is de intimiteit die de gebogen rijen uit de oorspronkelijke zaal. Die intimiteit wordt versterkt door het aantal stoelen bij het podium te verhogen. Er zijn twee nieuwe conferentieruimten gemaakt met flexibel en geluid isolerende glazen wanden. De kantoren en zijn opnieuw ingedeeld met een mix van kantoortuin en werkkamers. De artiestenfoyer is verplaatst en opnieuw ingericht.