Theater De Leest

Theater de Leest beschikt over één grote theaterzaal/filmzaal. De Leest biedt daarnaast een sfeervolle brasserie, twee verhuurbare conferentieruimten, maar ontbreekt een middelgrote, flexibel in te zetten en meervoudig te gebruiken zaalruimte.

 
De entree en foyers van Theater de Leest hebben als geheel van circulatieruimten zeer hoge verblijfskwaliteit. Uitbreiding van Theater de Leest met een vlakke vloerzaal, met een stoelcapaciteit van ca. 200 stoelen maakt bredere programmering mogelijk, en vergroot de exploitatiemogelijkheden van zowel het complex als geheel als de grote zaal in het bijzonder. Dit fenomeen is aanleiding geweest voor deze studie en dit ontwerp Bij deze studie is nadrukkelijk onderzocht hoe de bestaande kwaliteiten behouden dan wel versterkt konden worden. Exploitatief belangrijke ruimten verminderen niet in aantal of grootte. Het ontwerp is gebaseerd op minimale sloop en maximaal ruimtegebruik, waarbij kostenefficiëntie, publieks- en goederenlogistiek en uniciteit van de vlakke vloerzaal doorslaggevend zijn geweest. Het ontwerp bestaat uit herinrichting van een deel van de begane grond, met daarop een nieuwe vlakke vloerzaal met inschuiftribune. Het gebouw breidt uit richting de Wilhelminastraat met ca. 3 meter. Hierdoor kan het laden en lossen t.b.v de nieuwe zaal inpandig worden voorzien. Uniek aan de nieuwe vlakke vloerzaal is de dubbele hefwand (één van glas, de ander gesloten) tussen foyer en het toneel van de zaal, waardoor zaal en foyer vloeiend in elkaar overlopen.   Verbouw en uitbreiding van het gebouw omvat; - realisatie vlakke vloerzaal met 200 stoelen en sta capaciteit met ingeschoven tribune 430 personen. - Nieuwe kleedkamers met voorzieningen - Nieuwe foyer voor de vlakke vloerzaal - Nieuwe conferentieruimte - Extra publiekstoiletten - Nieuwe vluchttrappenhuis t.b.v.de vlakke vloerzaal + foyer - Betere publieksstromen en logistiek.