Suikerentrepot Standdaarbuiten

Het voormalig suikerdepot in Standdaarbuiten ligt aan de Mark en de haven. Het depot heeft een monumentale geklonken staalconstructie, die het gebouw een bijzonder karakter geeft. Het gebouw krijgt een woon- en winkelbestemming. In het midden wordt een groot deel van het dak in glas uitgevoerd, waardoor een gemeenschappelijke open hof ontstaat waaraan woningen zijn gelegen.

 
Het ontwerp laat zoveel mogelijk het Rijksmonument intact, maar om de woonfunctie mogelijk te maken worden nieuwe gevel- en dakopeningen gecreëerd. Hiernaast komen ook in de kopgevels grote openingen zodat er vanuit de binnenhof een uitzicht over het water ontstaat. De monumentale kolommen droegen in het verleden een loopbrug voor het laden en lossen van de loods. Nu dient de loopbrug als ontsluiting van de woningen op verdiepingsniveau.. De woningen hebben royale buitenruimten op het zuiden, in de vorm van een terras of een loggia. Aan de noordzijde zijn op de begane grond winkels en bergingen in het plan opgenomen. In totaal worden ca. 30 woningen gerealiseerd. Direct naast het Entrepot is een halfverdiepte parkeergarage ontworpen. Op deze garage zijn 5 stadswoningen en één appartementenblok gepland.