Stadsfoyer Stanislavski

De verbouwing van de Stadsschouwburg aan het Leidseplein zorgt voor een nieuwe, open uitstraling. De verhuurde ruimten op de hoeken, waar de Theater-bookshop en het UITbureau zaten, hadden oorspronkelijk de functie van 2e klas entrees met trappen naar het 2e en 3e balkon.

 
Vanuit de oorspronkelijke 2e en 3e klasse-entrees zijn nieuwe muuropeningen gerealiseerd naar de centrale hal. Zo wordt de hal vergroot tot een brede doorlopende ruimte: een cultureel café dat ook overdag geopend is. Om de open structuur aan de voorzijde mogelijk te maken zijn de kassa’s naar de zijkant van het gebouw verplaatst. Ook het UITbureau is hier mee naar toe verhuisd. De Theater-bookshop heeft in het gebouw een nieuwe winkel gekregen. De vroegere dubbele deuren op de hoeken zijn opnieuw in gebruik genomen, waardoor het café via drie zijden toegankelijk is geworden. Het interieur van het café is ontworpen door bureau Iding.