SCC Jan van Besouw

Het voormalig klooster in het centrum van Goirle is ingrijpend verbouwd tot een bruisend ontmoetingscentrum met vele culturele activiteiten, het Jan van Besouwhuis.

 
De verbouwing omvatte restauratie en renovatie van het klooster, ingevuld met grand café en cursusruimten, congres en vergaderzalen, ateliers, muziek- en balletschool, herhuisvesting van de bibliotheek en een uitbreiding met een nieuwe theaterzaal en een studio voor radio en tv. Er is een sterke integratie oud en nieuw. De foyer ligt zowel aan de straat als aan de tuinzijde en heeft grote grasvlakken en een terras aan de tuin. De kapel is vanuit de foyer makkelijk toegankelijk gemaakt en kan daardoor meer en beter gebruikt worden. De nieuw gebouwde theaterzaal is een “vlakke vloerzaal” met ca. 400 zitplaatsen. Een deel van de tribune kan worden ingeschoven. Eén zijwand van de theaterzaal is van glas en geeft ook weer zicht op de kapel en de fratertuin.