Podium Victorie

De gemeente Alkmaar is voornemens een aansprekend, goed functionerend, professioneel poppodium te realiseren met voldoende capaciteit om de stad en de regio te kunnen bedienen, en met de juiste ruimtelijke voorzieningen om brede programmering mogelijk te maken, en de laatste technische mogelijkheden op gebied van geluid en licht.

 
Het ontwerp voor podium Victorie gaat uit van optimale zaalverhoudingen voor de gevraagde publieksaantallen en beantwoording van de stedenbouwkundige situatie, met de naastgelegen, nieuw te bouwen 18 m hoge bioscoop als gegeven. Het ontwerp kiest voor een zaal op de verdieping om een passend volume in de omgeving te kunnen maken; om een foyer te kunnen realiseren met uitzicht op het centrum van Alkmaar en om een overhoeks, transparant popcafé op de begane grond mogelijk te maken welke vanuit de binnenstad zichtbaar is. De gevel is opgebouwd uit twee materialen. De begane grond is baksteen, bedekt met een cementsluier. Vergelijk Vaals-Dom van der Laan. Op de verdieping bestaat de gevel uit een bruin-rode onderplaat, met daar voor langs een compositie van verschillende typen dejo-roosters. Aan de binnenzijde worden alleen natuurlijke materialen gebruikt: hout, staal, glas, cementstuc.