Cultureel Centrum Perron – 3

Het voormalig raadhuis van Rosmalen, dat een exponent is van de Bossche School, is omgevormd tot cultureel centrum, en is uitgebreid met een theaterzaal, studio’s en grand café. De nieuwbouw is in afwijking van het PvE niet midden voor het oude gebouw gepositioneerd, maar opzij, gericht op het NS-station.

 
De uitbreiding is economisch en compact geworden met studio’s voor dans, theater en slagwerk in het souterrain. Delen van het maaiveld zijn uitgegraven voor uitzicht en daglicht. Boven de studio’s zijn de theaterzaal, een vlakke vloer met beweegbare tribune, en een L-vormige foyer / grand café gelegen. Die heeft dezelfde royale hoogte als de theaterzaal en ruim uitzicht op de omgeving door hoge glasgevels rondom. Het nieuwe volume sluit aan op het hart van het oude gebouw. Daar is de info / receptiebalie.