Gezondheidscentrum Oosterwiek

In de loop der jaren is op diverse plekken in het Servicecomplex Oosterwiek ondersteunend programma gerealiseerd, zoals diverse kantoorfuncties, een huisartsen- en fysiotherapiepraktijk, een kapsalon en een restaurant. Ons ontwerp bundelt al deze publieke functies op de begane grond in een nieuw ingerichte vleugel.

 
Ons ontwerp bundelt publieke functies -  zoals diverse kantoorfuncties, een huisartsen- en fysiotherapiepraktijk, een kapsalon en een restaurant - op de begane grond in een nieuw ingerichte vleugel. Omdat er 8-10 woonlagen op deze vleugel zijn, is de indeling sterk afhankelijk van de constructieve mogelijkheden. Waarin de bestaand situatie een smalle middengang de woningen links en rechts ontsloot, voorziet het ontwerp in een meanderende 5 meter brede verblijfsstrook, waaraan de nieuwe functies liggen. Binnenwanden die grenzen aan de meanderende strook zijn zoveel mogelijk van glazen puien voorzien om het daglicht diep in het gebouw te laten doordringen. Gekozen is voor akoestisch plafondeiland welke alle installaties uit het zicht houdt. Constructieve elementen zijn opgenomen als decoratieve elementen in verblijfsplekken.