Bibliotheek Rosmalen

In het voormalig raadhuis van Rosmalen, exponent van de Bossche School, is de nieuwe bibliotheek gesitueerd. De bibliotheek bevindt zich op de begane grond en in de kleder. In de verdiepingen erboven zijn de muziekschool, cursus- en creativiteitsruimten gelegen.

 
In het interieurontwerp zijn voor het gebouw als geheel eenvoudige grondvormen gekozen voor balies, bar en garderobe. De elementen zijn steeds uitgevoerd in naturel hout of metaal. In de bibliotheek, die betrekkelijk lage ruimten heeft, is de hoofdkleur van vloervelden en meubilair wit. Dit wordt afgezet tegen grijstinten in aangrenzende vloervelden, natuursteen “lopers”, waar oorspronkelijk de gangvloer lag. Op specifieke plekken zijn heldere accentkleuren aangebracht. Alle vloerkleuren zijn doorgevoerd in het meubilair en de boekenkasten die speciaal voor deze bibliotheek werden ontworpen.