Bibliotheek Hoogvliet

In de nieuwbouw van Ons Huis, een nieuwbouwproject in het centrum van Hoogvliet, ontwierpen wij het interieur van de nieuwe bibliotheek.

 
De ruimte die ingericht moest worden was T-vormig en niet hoog. De opgave lag in het zorgen voor overzicht en het verbinden van de drie poten van de T. We hebben er hier voor gekozen om de vloer het verbindende element te laten zijn. In vloeiende vormen schakelen de kleurige vlakken de ruimten aan elkaar. Ook de functies worden hiermee leesbaar gemaakt. Het meubilair op de vloer heeft de kleur van de vloer aangenomen waardoor de ruimte heel leesbaar is geworden. Alle kasten en tafels zijn hergebruikt uit andere filialen in Rotterdam die moesten sluiten. Door ze te spuiten in kleur en door hier en daar kleine elementen toe te voegen is toch een heel nieuw interieur ontstaan. In de jeugdafdeling zijn een paar speciaal ontworpen elementen toegevoegd zoals de schommel en de nis met kussens waar kinderen zich in kunnen terugtrekken met een boek.