Noordse Bosje

Het complex bevindt zich in het centrum van Hilversum tussen de groene villawijk en de dichtere stadsbebouwing. Met dit stedenbouwkundig gegeven als uitgangspunt is een gebouw met twee verschillende koppen ontworpen, beiden aansluitend op de eigen omgeving.

 
De hoogste kop van het gebouw bevindt zich aan de centrumzijde, tegenover een tien verdiepingen hoge parkeergarage. Het bestaat uit 12 koopappartementen en commerciële ruimte op de begane grond. Elke verdieping kraagt uit, waardoor het gebouw een markante uitstraling krijgt. De lagere kop aan het andere eind van het blok sluit aan op de villawijk met een bijzondere kopwoning die, net als de villa’s haaks op het gebouw is gepositioneerd. Tussen de beide koppen bevinden zich eengezinswoningen van drie bouwlagen en jongerenhuisvesting. Aan de achterzijde zijn de garageboxen.