Kavel 22 Lichtenberg Bergkwartier

Het dubbele woonhuis aan de Anna Bijnslaan is ontworpen als een samenhangend geheel, maar waar zich toch duidelijk twee huizen laten aftekenen. Het staat op een bijzondere kavel. Het hoogteverschil tussen de voor- en achtertuin bedraagt ca. 3 meter.

 
De woning bestaat uit 4 woonlagen: op de begane grond bevindt zicht de woonkamer, met een trap en vide verbonden met het tuinniveau, waar zich de ruime eetkeuken bevindt. Boven zijn twee verdiepingen met in totaal 5 slaapkamers en 2 badkamers ontworpen. De begane grond en de tuinverdieping worden met bruine, gemêleerde bakstenen gemetseld. In de muren komen houten kozijnen en houten deuren, behalve de grote schuifpuien aan de tuin en op het balkon, deze zijn van aluminium. De bovenverdiepingen bevinden zich onder een rieten kap. De woning zal als integraal ontwerp uitgewerkt worden, d.w.z. dat alle betrokkenen gezamenlijk samenwerken aan een duurzaam, onderhoudsvriendelijk en energiezuinig gebruik van de woning. Door zonnepanelen op het vlakke deel van het dak streeft het ontwerp naar een energieneutrale woning.