TenBrasWestinga:
Cultuur zit in ons DNA.

Kenmerkend voor TenBrasWestinga is de veelzijdigheid van de opdrachten: complexe culturele projecten zoals theaters, concertzalen, multifunctionele accommodaties en poppodia; herbestemmingen, onderwijsgebouwen en woonzorgcentra; woningbouwprojecten en interieur.

In elke opdracht probeert TenBrasWestinga door onderzoek en analyse eerst de werkelijke probleemstelling te vinden. Wij kennen geen ontwerpdogma’s. De ontwerpen zijn gebaseerd op de typerende eigenschappen van de vaak complexe locaties en op de unieke aspecten van elke opgave. De ruimtelijke opzet wordt tegelijkertijd vanuit de stedenbouwkundige schaal en vanuit het interieur ontwikkeld. Ruimtelijke gebruikskwaliteit, belevingswaarde en de voor elk project eigen vormgeving worden stapsgewijs bepaald in samenhang met functionaliteit, budget en bouwfysica. Daarbij is veel ruimte voor een intensieve dialoog met opdrachtgevers gedurende het ontwerp- en bouwproces.

TenBrasWestinga wil gerichte oplossingen aanbieden voor de nieuwe economische en duurzaamheidsopgaven. Hierbij gaat het nu meer dan ooit over menselijke waarden en de prestaties van (bestaande) gebouwen.

TenBrasWestinga gebruikt hierbij de opgedane kennis van een reeks gerealiseerde, interessante herbestemmingen, zoals de gecombineerde uitbreiding van de Stadsschouwburg en de Melkweg in Amsterdam, de transformatie van een voormalige elektriciteitscentrale in Dordrecht tot cultuurcentrum, de herbestemming van het Vondelparkpaviljoen in Amsterdam, de uitbreiding van Schouwburg de Lawei in Drachten, renovatie en verbouw van theaters in Leiden, Alkmaar, Steen wijk en Tiel, de verbouw en uitbreiding van poppodium Hedon in Zwolle en de renovaties van museum Flehite in Amersfoort en Kasteel Groeneveld in Baarn. TenBrasWestinga omarmt innovatie, nieuwe materialen en bouwtechnieken, maar kijkt eerst naar mogelijk hergebruik.

Onze missie is deze expertise in te zetten voor vernieuwende concepten, waarbij cultuur en identiteit van de organisatie voorop staat. Dergelijke vernieuwende (woon)concepten in de zorg leidde tot de vernieuwbouw en uitbreiding van Huize het Oosten in Bilthoven, de verbouw tot appartementencomplex van de Josephkerk in Hilversum, woon(-zorg)complex in Ede en Rheden en de verbouw van het voormalige gemeentehuis in Laren tot gezondheidscentrum.

TenBrasWestinga streeft naar gezonde, toekomstbestendige en flexibele gebouwen en interieurs. Ons bureau wordt steeds vaker gevraagd voor interieuropgaven van publieke gebouwen zoals Vondel CS, de inrichting van bibliotheken in Rosmalen, Hoogvliet en Almere, de theaters in Drachten en Tiel, gezondheidscentra in Rotterdam en de tentoonstelling voor de expositie 400 jaar RuG.

HISTORIE
Een rijke culturele achtergrond.
TenBrasWestinga is opgericht in 2008 door Roel ten Bras en Maaike Westinga. Het bureau komt voort uit het al in 1981 opgerichte Jonkman en Klinkhamer. Het bureau is gevestigd in Amersfoort.
VACATURES
Stagiair (e) architectuur en/of bouwtechniek
per direct gezocht
TenBrasWestinga is op zoek naar een enthousiaste stagiair(e) die wil meewerken aan onze projecten. Iemand die leergierig is en de passie voor het vak uitstraalt. Iemand die conceptueel ontwerpt en tegelijk oog heeft voor detail. Wil jij graag bijdragen aan de bijzondere, culturele en maatschappelijk gerichte architectuur van TenBrasWestinga? Als stagiair krijg je de kans om te proeven van alle fasen van een project, van ontwerp tot uitvoering, van competitie tot detaillering. Je bent lid van het ontwerpteam onder leiding van de architect. Je krijgt de kans om externe besprekingen te volgen met opdrachtgevers en de bouwplaats te bezoeken. Kenmerkend voor TenBrasWestinga is de veelzijdigheid van de opdrachten: complexe culturele projecten zoals theaters, concertzalen, multifunctionele accommodaties en poppodia; herbestemmingen, onderwijsgebouwen en woonzorgcentra; woningbouwprojecten en interieur. Wij kennen geen ontwerpdogma’s. De ontwerpen zijn gebaseerd op de typerende eigenschappen van de vaak complexe locaties en op de unieke aspecten van elke opgave. Volg jij voor een opleiding architectuur (o.a. TU / AvB / Hogeschool)? Dan zien we graag je motivatiebrief, cv en eventuele portfolio tegemoet. Van ons mag je afwisselend werk aan bijzondere culturele projecten verwachten met veel mogelijkheden jezelf verder te ontwikkelen en een stagevergoeding.  
Sollicitatiebrieven met CV graag richten aan
info@tenbraswestinga.nl t.a.v.
Maaike Westinga en Roel ten Bras.